סיכמנו לכם -
רגע, לא כל היינות טבעוניים?

תמליל הסיכום

תתפלאו, אבל לא כל היינות טבעונים, מסתבר... יין עשוי מענבים ובמהלך תהליך הייצור הופכים הסוכרים שיש בענבים לאלכוהול. זה קורה בעזרת ידידינו – השמרים. יצרני יין נעזרים לעתים בחומרים שונים כדי לזרז את תהליך העידון והייצוב של היין. הזרזים האלה פועלים כמו מגנט ומושכים אליהם חומרים שונים שהיצרן מעוניין להסיר יותר בקלות מהיין. הזרזים השכיחים ביותר, מסתבר, הם קזאין - חלבון גבינה, אלבומין (albumin) - חלבון ביצה, ג'לטין - חלבון מן החי ואיסינגלס (isinglass) - חלבון דגים. שני הראשונים מקובלים על צמחונים שאוכלים מוצרי חלב וביצים, אבל כל הארבעה לא מקובלים על טבעונים מכיוון ששאריות מאותו זרז עשויות להיספג לתוך היין בתהליך הייצור. אבל יש חדשות טובות לטבעונים. לאחרונה יצרני יין התחילו להשתמש בזרזי עידון כמו בנטונייט (bentonite) שעוזר בספיחת חלבונים לא רצויים, וגם בפחם פעיל - שניהם חומרים ידידותיים מאוד לטבעונים. בנוסף, יותר ויותר יינות מיוצרים בשנים האחרונות בשיטות המסורתיות וללא התערבות. יינות כאלה הם כמובן טבעונים, ולרוב יצוין על התווית שמדובר ביין שלא עודן או שלא עבר התערבות. לצערם של הטבעונים, עדיין לא קיימת חובת דיווח של מרכיבים על התוויות בתעשיית היין העולמית, אבל יש יצרנים בודדים שתומכים בדיווח מלא כמו רנדל גרהאם - יצרן יינות אמריקאי. לטענתו, מאז 1985 היקב שבבעלותו לא השתמש במוצרים מן החי כלל. כיום עדיין קשה מאוד לדעת אם יין הוא אכן טבעוני. לרוב, למוכרים בחנויות היין אין מושג אם היין טבעוני או לא. אבל יש מה לעשות. ברוב הערים הגדולות בעולם היום יש חנויות יין שמתמחות ביינות טבעיים כמו יינות אורגנים וביו-דינמיים. בניו יורק יש שתי חנויות כאלה - אחת במנהטן ואחת בברוקלין. בחנויות האלה המוכרים יודעים בדיוק איזה יין טבעוני או צמחוני ואיזה לא. דרך נוספת היא לחפש חברות שמתמחות ביבוא יינות טבעיים. ישנה רשימה ארוכה של חברות כאלה והן פזורות בכל רחבי העולם. תוכלו למצוא את חלקם ברשימה שמופיעה במאמר המקורי. לצערם של הטבעונים, עדיין אין קטגוריות חיפוש של יינות טבעונים או צמחונים ברשת. אבל לאור הביקוש ההולך וגדל ליינות אלה, סביר להניח שגם את זה נראה בקרוב. לחיים!