בפרק הזה אני מארח את ד"ר שלומי ששון סופר, דוקטור לפילוסופיה פוליטית, ויועץ פילוסופי אישי ואת ד"ר עומר צוק, מרצה במספר מוסדות אקדמיים, יזם אתר הומניסט ושותף לפודקאסט חומר להקשבה.
אנחנו נדבר על נושא שקרוב מאד ללב של שלושתינו - הפילוסופיה הסטואית. אנחנו נסביר מהי הפילוסופיה הסטואית, מדוע היא כ"כ רלוונטית ופרקטית גם אחרי 2000 שנה ואיך ניתן לשפר באמצעותה את איכות החיים. אנחנו גם נסביר כמה מונחים מעניינים כמו הדיכוטומיה של השליטה, ממנטו מורי ואמור פאטי ואם אתם לא מבינים במה מדובר אז כדאי לכם לשמוע את הפרק.
ד"ר שלומי ששון:
שלומי הוא סופר, דוקטור לפילוסופיה פוליטית, ויועץ פילוסופי אישי
ספר עוד קצת עליך: אני מקיים הרצאות לקבוצות, ופגישות של ייעוץ פילוסופי אישי (Philosophical Counseling). מחבר של 4 ספרים: "תיבת ההזיות" (צ'ריקובר), "לנשים בירושלים אין גלגיליות" (ספרא), "החילוניות החדשה - אידאולוגיה, פילוסופיה, אקטיביזם" (רסלינג) ובקרוב: "כולנו יצורים פילוסופיים - על אומנות הפילוסופיה היישומית לחיים הטובים" (פרדס)
קישורים ליצירת קשר:
פייסבוק אישי
קבוצת פייסבוק מילים להחלפה
ד"ר עומר צוק:
עומר הוא ד״ר לפיזיקה מאוניברסיטת בן-גוריון, מרצה באוניברסיטת תל-אביב, מכללת אפקה ובאוניברסיטה הפתוחה. יזם של אתר ״הומניסט״ ושותף לפודקאסט ״חומר להקשבה״.
ספר עוד קצת עליך: סיימתי את לימודי התואר הראשון שלי באסטרונומיה באוניברסיטת בולוניה, תואר שני בקוסמולוגיה באוניברסיטת אמסטרדם, ותואר שלישי באוניברסיטת בן-גוריון בתחום של מערכות מורכבות. מעבר לעיסוק האקדמי השתתפתי בפעילויות לקידום ההומניזם החילוני בארץ, הקמתי את אתר ״הומניסט״ יחד עם קבוצה של שותפים (ביניהם שלומי ששון), את פודקאסט ״חומר להקשבה״. אני פילוסוף חובבן ואחת מפילוסופיות החיים שהכי התחברתי אליהם הייתה הפילוסופיה הסטואית. יזמתי מפגשי זום במהלך תחילת עידן הקורונה בהם קראנו ולמדנו יחד טקסטים ומושגים מן הפילוסופיה הסטואית.
אימייל ליצירת קשר:
[email protected]
עריכה: אביגיל ישועה