אתמול פורסמה ב-LIMI סקירה עולמית של תעשיית הלמידה בארגונים 2019.
הסקירה כל כך מעניינת ורלוונטית שלא יכולתי לתת לזה אפילו עוד יום. אז לכל מי שלא הצליח להגיע ולקרוא 1270 מילה. עשינו את העבודה בשבילו וניסינו להביא את עיקרי הדברים. אבל אם תרצו ממש להעמיק ולראות את הדיאגרמות. לחצו על הקישור למאמר.
הסקירה נכתבה ע"י אורית שטיין, רינתיה ברוכים לוין וד"ר ערן גל.
בסקירה השתתפו מאות ארגונים מהעולם ואלפי משיבים כולל סקר מפצחי ההדרכה של HIT – המכון הטכנולוגי חולון.
מבחן ה-Show me the money מוכיח כי ארגונים בעולם מבינים את ההשפעה של L&D. לפי הסקר של Training Industry, סך תקציבי ההדרכה בכלל הארגונים שנבדקו לאורך השנים בירידה של 5% לעומת שנה שעברה אבל כשמסתכלים פנימה לנטו רואים את התקציבים של עולם ההדרכה גדלים או לפחות לא מצטמצמים, וזו בשורה יפה מאוד.
אז למה התקציבים גדלו?
עלייה בהיקף ההדרכות 67%
הגדלת צוותי הכשרה 53%
רכש טכנולוגיות חדשות/ציוד 46%
הגדלת מספר הלומדים 43%
תמיכה נוספת ניתן לראות בסקר מפתחי הדרכה 2019 שבוצע בארץ, כאשר נושא התקציב מופיע רק במקום ה-4.
הוכחה נוספת למסקנת העל שלנו שארגונים מבינים את ההשפעה של L&D ומכירים בערך של אנשי הלמידה, היא שאפשר לראות שמעבר לתקציב, ארגונים רבים הגדילו את מספר אנשי ההדרכה ב-2019. לפי LinkedIn הצוותים ילכו ויגדלו, כאשר 87% מהמשתתפים צופים שהצוות שלהם יגדל או יישאר באותו היקף.
עוד נמצא כי שיותר מנהלים מעודדים את העובדים ללמוד, ולכן LinkedIn מניחים שזה מעיד על התקדמות לתרבות של למידה בארגונים.
סיכום ביניים - אז מה היה לנו עד עכשיו? יותר תקציבים, יותר כח אדם, יותר תמיכה ממנהלים. ארגונים לא משקיעים משאבים אם הם לא מאמינים שיוצא להם מזה משהו.
מה בדבר שיטות למידה?
למידה דיגיטלית עדיין במגמת עלייה (מעורבת)
בסקר של Training Industry מזהים עלייה בלמידה טכנולוגית אבל ... רינתיה ביקשה לשים תופים בחלק הזה... הם מזהים גם עלייה בהדרכות פרונטליות. לפי LinkedIn, אנשי הלמידה משקיעים יותר בפיתוח של למידה באונליין ופחות בהדרכה מסורתית פרונטלית. לדבריהם, ברגע שמשקיעים יותר באונליין אז יש יותר אימפקט ארגוני.
ומה בישראל? מהסקר של HIT ניכר שאצלנו בעיקר עסוקים בדיבורים (ליטרלי), כאשר שלושת המקומות הראשונים עדיין שמורים להדרכה פרונטלית/פורמלית, ללא עלייה מ-2017 בלמידה הדיגיטלית.
אז איפה כדאי להשקיע כסף? תלוי כנראה איפה אתם גרים. לפי השוק האמריקאי בו הלמידה הדיגיטלית הנה קונבנציה ארגונים משקיעים בעיקר ב: LMS, וובינרים, rapid e-learning וסימולטורים. תחומים חדשים שנכנסו השנה הם VR, AR ו-AI. ובישראל, טכנולוגיות הלמידה הבולטות הנן: יישומי מחשב אישי (PPT, Word ודומים), מערכת ניהול למידה וכלים שיתופיים במקומות הראשונים, כאשר EPSS (הוותיק) והצ'ט בוט (שרק נכנס לסקר) בתחתית הרשימה.
לפי LinkedIn, חלה נקודת מפנה במקצוע שלנו. תקציבים מוגדלים ותמיכה מנהלים סוללים את הדרך עבור אנשי הלמידה הארגונית למלא תפקיד אסטרטגי יותר בארגון. סקר LinkedIn מציין כי הגיע הזמן ש אנשי ה-L&D יחשבו כמו משווקים כדי להגביר את מעורבות הלומדים.
מה עם הלומדים עצמם?
מצד אחד עובדים אומרים שאין זמן ללמידה.
מצד שני אלו שכן משקיעים בלמידה (5+ שעות בשבוע) מדווחים ש:
הם יודעים לאן הם הולכים עם הקריירה שלהם (74%)
יש להם יותר משמעות בעבודה (48%)
הם פחות בסטרס בעבודה (47%)
ו-94% מהעובדים יישארו יותר זמן בארגון שמשקיע בלמידה ובפיתוח שלהם.
מה צופן העתיד?
מגמות מאקרו כמו טרנספורמציה דיגיטלית וירידה בחיי המדף של כישורים מותירות את הארגונים להתעדכן כשהם מנסים להעסיק ולפתח את המיומנויות הנכונות – כולם ללא יוצא מן הכלל עסוקים בלמידה מתמדת.
לפי LinkedIn, ארגונים מתכוננים לדור ה-Z (ליתר דיוק 74% דיווחו על כך) ובאופן כללי עושים יותר התאמות ללומדים באמצעות למידה דיגיטלית וחברתית.
לפי HIT, תהיה יותר למידה דיגיטלית ותפקיד אנשי הלמידה יהיה יותר מורכב ויתחבר לעולם החדשנות בארגונים.
ובסקר של Donald H. Taylor שבודק רק שאלה אחת "מה יהיה הכי חם בשנה הקרובה?", נמצא שה-DATA מתחילה להפציע בעולם ה-L&D.
מדהים לראות איך תעשיית הלמידה הארגונית מתפתחת בעשור האחרון ומבצעת קפיצת מדרגה אדירה.
לצערנו המצב בארץ שונה מאוד מהסטטוס העולמי: מיצוב אנשי הלמידה בארגונים, השיטות בהן אנו מלמדים, תקציבי הלמידה, תקנים וההבנה כי למידה בארגונים היא צורך הולך וגובר.