מה זה Summy ולמה זה פורמט התוכן הרלוונטי ביותר שפגשתם?
איך נראה תוכן שמותאם לעידן החדש?
כבר אמרנו שלאודיו יש יתרון יחסי בעובדה שאפשר לצרוך אותו כפעילות משנית במקביל לפעילות עיקרית אחרת. אבל לא דיברנו על יתרון נוסף והרבה יותר מעניין של אודיו. תוכן קולי מאפשר לשבור את הקרח וליצור מפגש אנושי, רגשי וחם הרבה יותר עם הלקוחות שלכם. כשמתחילים ליצור תוכן קולי, מגיעים מהר מאד לשאלה איזה קול נרצה שייצג את המסר והמותג שלנו. כשיוצאים מהאיזור הקר של התוכן הכתוב, חייבים לבחור פרזנטורית או פרזנטור שמבטאים הכי טוב את המותג שלכם.
את מי תרצו שהלקוחות שלכם יפגשו ומהו ה-Tone of voice שתרצו שיהיה לה או לו?
הגשת התוכן בקול אנושי וידידותי היא לא גימיק. מסתבר שפשוט אי אפשר אחרת. כשאתם או הלקוחות שלכם צורכים תוכן קולי כפעילות משנית, בזמן נהיגה או כל פעילות אחרת, מרבית המשאבים הקוגניטיביים שלכם צריכים להמשיך להיות מרוכזים במשימה העיקרית שלכם ולא בפענוח הקול. וכשרובוט או קריין רשמי מדי מדבר אליכם, המערכת הקוגניטיבית בוחרת בדרך הקלה – לסנן. כדי לעבור את מחסום הקשב, התוכן שמוגש בקול צריך להיות בגובה העיניים – כמו בתוכניות הרדיו או בשיחה עם מישהו אחר שיושב לצדכם ברכב. רק תוכן כזה יעבור את מחסומי הקשב שלכם.
כשיצאנו לדרך עם התקצירים הקוליים של Summurai עשינו שימוש במנועי Text to speech, והפידבק מהמאזינים היה שהם פשוט לא מצליחים להקשיב. קיבלנו החלטה דרמטית להחליף את המנועים הטכנולוגיים בבני אנוש, וביום הראשון שעלינו לאוויר עם תוכן בקריינות אנושית – אנשים שאלו – "זה Text to speech, נכון?". הכי מעליב שאפשר! הבנו שהתוכן שלנו עדין מרגיש כמו קריינות רובוטית כי הטקסט שלנו כתוב לקריאה ולא להגשה בקול. הכתיבה של כולנו נוטה להיות הרבה יותר מדי רשמית, כי ככה לימדו אותנו. אבל תוכן קולי חייב להיות רך הרבה יותר. אז עברנו לכתוב תוכן שדומה הרבה יותר לתסריט להגשה - במקום טקסטים כתובים בפורמט הקלאסי – ושם אפשר לראות את הקסם.
כשתצאו לדרך עם יצירה של תוכן קולי, חשוב שתזכרו לא לבחון את הטקסטים בקריאה אלא להבין איך שוברים את הקרח ויוצרים שיחה בגובה העיניים. נסו לשאול את עצמכם עם מי תרצו שהלקוחות שלכם ידברו ואיזה סוג של נעליים הנציג שלכם צריך לנעול בזמן הקלטת הקול. זה יעזור לכם לזהות את הקול שהכי נכון לכם.
אם הגעתם עד לכאן, פגשתם באופן אישי את מה ש- Summurai יודעת לעשות. עכשיו, שאתם יודעים מי אנחנו ומה אנחנו מציעים וחוויתם את זה בעצמכם, כל מה שנשאר זה לצאת לדרך ולהוסיף את ערוץ התקשורת הזה למערכת היחסים שבינכם לבין הלקוחות שלכם. נשמח ליצור תוכן כזה ולעזור לכם להנגיש אותו בכלים של Summurai.
אחרי הזנת המספר, כפתור השליחה לנייד יהיה זמין עבורך בכל האייטמים.
אנחנו לא מכירים הרבה דברים יותר מרגשים מזה שבחרת לתת בנו אמון! עכשיו רק נשאר לנו להשאיר אותך בעניינים עם כל מה שחם ומעניין.
תודה רבה. נתייחס בהקדם.
האתר שלנו עושה שימוש בטכנולוגיית Cookies למטרות פונקציונאליות וחקר מאפייני שימוש. עצם השימוש באתר מהווה הסכמה לתנאי השימוש ולשימוש בעוגיות.
אנחנו חיים בעידן של עומס אינסופי של מידע. מצד אחד יש לכולנו צורך אמיתי לדעת הרבה יותר על הרבה יותר תחומים, ומצד שני כמות התוכן בעולם הולכת וגדלה בקצב מסחרר, ואיכות התוכן הולכת ויורדת ואיך בכלל נספיק לקרוא את כל מה שמעניין אותנו עם כל כך מעט זמן פנוי?
התפקיד של הלוחמים הסמוראים שלנו, הכותבים והעורכים שלנו כפול – מצד אחד לשמור שתוכן רע לא ימצא את דרכו אל קהל היעד, ומצד שני – לזהות את התוכן הטוב באמת ולחתוך אותו לפיסות תוכן קטנות ומדויקות, שיעבירו את מה שצריך לדעת בדרך המדויקת והמינימלית ביותר.
במסגרת הדיוק של הגשת התוכן לעולם יצרנו יחידת תוכן חדשה שקוראים לה Summy.
ה- Summy הוא הסושי של עולם התוכן. הוא קטן, מדויק וסופר אפקטיבי. הוא מורכב מכ-300 מילים ומוגש באודיו ובטקסט ומאפשר לצרוך אותו מתי שנוח. זה יכול להיות Summy שנוצר מלכתחילה כתוכן קצר או תקציר למאמר אקדמי, כתבה, בלוג פוסט, וידאו, פודקאסט או הרצאה מהרשת ותוכלו ליצור אותו בעצמכם או להיעזר בצוות של Summurai כדי שניצור אותו עבורכם.
הצוות של Summurai יודע לכתוב Summies עצמאיים (StandAlone) בנושאים שתבחרו, או לאתר את המאמרים והתכנים הטובים ביותר ברשת, לסכם אותם ולהקליט את התקציר הקוליים, גם כשהמקור בשפה שונה מהתקציר הסופי.
אנחנו אנשים של אנשים ולכן כל זה נעשה על ידי בני אדם ולא מכונות. את תקצירי המאמרים שלנו כותבים רק אנשים שמבינים בעולם התוכן שבו עוסק המאמר. בעידן של מכונות ואלגוריתמים שמנסים להחליף אנשים, אנחנו בצד של האנשים, ויודעים שלפחות בשנים הקרובות - אף אחד לא יוכל לסכם ולהגיש טקסט יותר טוב מבני אנוש שבאמת מבינים על מה מדובר.
ל- Summies תוכלו להוסיף כפתורי הנעה לפעולה כמו קישור לרכישה או יצירת קשר טלפוני או ניווט ליעד פיזי באמצעות הנייד.
את ה-Summies אנחנו אורזים ב- Summy Boards - לוחות תוכן, ערוצים בנושאים שונים, שהם בעצם פלייליסטים של Summies.
SummyBoard יכול להיות פלייליסט סגור או כזה שמתעדכן מפעם לפעם, הוא יכול להיות פתוח לקהל הרחב או לדרוש הרשמה והתוכן שלו יכול להיות מוגש בחינם או בתשלום. לוח התוכן הזה הוא Webי – כלומר – זמין כקישור ברשת, בלי צורך בהתקנה של אפליקציה או כל מחסום אחר בדרך אליו, ואפשר לשלוח קישור לפלייליסט המלא או ל-Summy בודד במייל, בסמס או בווטסאאפ. ה-SummyBoard הוא White label – הוא יקבל את זהות המותג שלכם - את הצבעוניות שלכם, את הלוגו ואת התמונות שתבחרו עבורו, ויהפוך להיות ערוץ תוכן נוסף במערכת היחסים בינכם לבין קהל היעד שלכם. תוכלו להשאיר את ערוץ התוכן הזה אצלינו או לארח אותו תחת האתר שלכם.
את לוחות התוכן וה-Summies יוצרים ב-Dojo – מערכת הניהול הסופר מתקדמת שיצרנו, ושאנחנו קצת מאוהבים בה... היא מאפשרת יצירת Summies, ניהול שלהם ומעקב אחרי הביצועים שלהם עם סטטיסטיקות ואפשרות ללמוד מה עובד לכם יותר ואיפה אפשר לשפר.
אנחנו מזמינים אתכם ליצור קשר כדי שנקים לכם SummyBoard לדוגמה, כדי לראות ולהרגיש איך זה עובד עבורכם. אבל מה בכלל אפשר לעשות עם Summurai ואיך תוכלו להשתמש בנו כדי לדייק ולקדם את התוכן שלכם? ב-summies הבאים נספר לכם הכל מהכל.
אחרי הזנת המספר, כפתור השליחה לנייד יהיה זמין עבורך בכל האייטמים.
![]() |
02:45
איך מודדים את איכות התוכן שלכם?
http://summur.ai/lFYVY
איך מודדים את איכות התוכן שלכם?
בעידן של עומס מידע, כשכל כך הרבה תוכן מגיע אל הלקוחות שלכם מכל כך הרבה כיוונים, יש ערך מכריע לאיכות התוכן. לרוב הארגונים היום כבר ברור שרק תוכן איכותי באמת, שנוצר ממקום של כוונה לתת ערך, יעזור לבנות נאמנות למותג לאורך זמן. אחת השאלות החשובות ביותר לדעתנו היא איך מודדים את האיכות של תוכן? איך נוכל לוודא שהתוכן שאנחנו מייצרים באמת יהיה בעל ערך ללקוחות שלנו? כיוון שאנחנו ב-Summruai מגיעים מעולמות חוויית המשתמש – כאן דווקא היה לנו קל להביא מודל מקובל שמהווה בסיס חשוב בתחום שלנו. לפני כמה שנים יצר חוקר בשם B.J Fogg מאוניברסיטת סטנפורד, מודל שבוחן את היכולת שלנו להשפיע על ההתנהגות של משתמשים ולקוחות. ההנחה הבסיסית במודל היא שכשהמשתמש או הלקוח יתקל בתוכן שלכם ויצטרך להחליט אם לצרוך אותו או לא, ההחלטה שלו תהיה תלויה בשילוב בין שני פרמטרים – המוטיבציה והיכולת. מדד המוטיבציה עוסק בשאלה הפשוטה האם התוכן שאתם מציעים בעל ערך ומועיל עבור הצרכן. הכותרת של התוכן שמרמזת מה יש בו, יחד עם התמונה המצורפת שמופיעה לידו – יהיו הבסיס להחלטה של המשתמש אם ללחוץ או לא. זו הסיבה שכותרות משכנעות שמבטיחות ערך עובדות כל כך טוב, גם כשהתוכן בפועל לא ממש עומד בציפייה. המדד השני הוא מדד הקושי. כלומר – כמה קל או קשה יהיה לצרוך את התוכן. כשמדובר בטקסט – הקושי לקרוא והזמן שזה יגזול יגרמו לכך שברוב המקרים – הקוראים יחליטו לשמור את התוכן לאחר כך או פשוט לוותר. כשמדובר על וידאו – הבעיה לא שונה. כולנו חווים קושי להתחייב לצפיה בוידאו שיש לו ערך מקצועי. כמה הרצאות טד והרצאות מכנסים מחכות אצלכם ברשימת הצפייה? במבחן הקושי – לוידאו וטקסט יש חסרון גדול – הם מחייבים את כל תשומת הלב של המשתמש, ובינינו - למי יש זמן להגיע אליהם? כשמדובר באודיו, ההחלטה פשוטה יותר, כי אפשר להאזין גם במקביל לפעולות אחרות. אבל בואו נוסיף לרגע את ההקשר. את הוידאו והטקסט שתופסים אותנו במהלך העבודה – אנחנו נוטים להזיז הצידה, כדי שנוכל להתרכז בעבודה עצמה. ובשעות הערב – נרצה לרוב למלא את הזמן שלנו בתוכן חווייתי ולא בתוכן מקצועי. הזמנים שבהם יש לנו יכולת להקדיש זמן ומאמץ להעשרה ורכישת ידע נוסף הם דווקא זמני הביניים שבהם אנחנו עושים פעולה אחרת כמו ספורט, נהיגה, שוטפים כלים או מורידים את הכלב. ולנקודות הזמן האלו אפשר להגיע רק אם התוכן מגיע בפורמט קולי. כשיצאנו לדרך עם Summurai יצרנו מדד לבחינת איכות התוכן בעולם. קראנו לו V.E.R - Value/Effort Rate – כלומר – היחס בין המאמץ שמושקע לבין הערך שאנחנו מקבלים מהתוכן. מצאנו שבעידן הנוכחי - רוב הטקסטים שאנחנו קוראים, בסוף משאירים אותנו עם התחושה שהטקסט לא היה שווה את המאמץ שהקדשנו לו. גם כשמדובר בפודקאסטים – בהרבה מקרים יש פער עצום בין האורך של הפודקאסט לבין הערך שקיבלנו מההאזנה לו. ה-Summies – התקצירים הקוליים - מגישים את התוכן בעל יחס הערך לעומת מאמץ הגבוה ביותר שקיים בעולם הדיגיטלי. 3 דקות של תוכן מזוקק שנבחר ונערך בקפידה כדי להביא מקסימום ערך, ומוגש באודיו – כלומר – דורש מינימום מאמץ ומשתלב בזמנים שבהם אנחנו זמינים לדעת יותר. כדי לאפשר גמישות – הוספנו גם את הטקסט ל-Summy, כדי לאפשר למשתמשים לבחור. ![]() אנחנו רק צריכים את הטלפון שלך…
אחרי הזנת המספר, כפתור השליחה לנייד יהיה זמין עבורך בכל האייטמים. שלח לנייד שלי
אחרי הרשמה חד פעמית קצרה, ייפתחו בפניך כל המאמרים
ונוכל לשלוח לך את התכנים ישירות לנייד (SMS) בקליק.
![]() שלחנו לך!
האפשרות לבטל את השליחה למייל ולנייד תהיה זמינה במייל העדכונים שיישלח.
|
![]() |
03:07
למצוא את הטון אוף ווייס
כבר אמרנו שלאודיו יש יתרון יחסי בעובדה שאפשר לצרוך אותו כפעילות משנית במקביל לפעילות עיקרית אחרת. אבל לא דיברנו על יתרון נוסף והרבה יותר מעניין של אודיו. תוכן קולי מאפשר לשבור את הקרח וליצור מפגש אנושי, רגשי וחם הרבה יותר עם הלקוחות שלכם. כשמתחילים ליצור תוכן קולי, מגיעים מהר מאד לשאלה איזה קול נרצה שייצג את המסר והמותג שלנו. כשיוצאים מהאיזור הקר של התוכן הכתוב, חייבים לבחור פרזנטורית או פרזנטור שמבטאים הכי טוב את המותג שלכם. את מי תרצו שהלקוחות שלכם יפגשו ומהו ה-Tone of voice שתרצו שיהיה לה או לו? הגשת התוכן בקול אנושי וידידותי היא לא גימיק. מסתבר שפשוט אי אפשר אחרת. כשאתם או הלקוחות שלכם צורכים תוכן קולי כפעילות משנית, בזמן נהיגה או כל פעילות אחרת, מרבית המשאבים הקוגניטיביים שלכם צריכים להמשיך להיות מרוכזים במשימה העיקרית שלכם ולא בפענוח הקול. וכשרובוט או קריין רשמי מדי מדבר אליכם, המערכת הקוגניטיבית בוחרת בדרך הקלה – לסנן. כדי לעבור את מחסום הקשב, התוכן שמוגש בקול צריך להיות בגובה העיניים – כמו בתוכניות הרדיו או בשיחה עם מישהו אחר שיושב לצדכם ברכב. רק תוכן כזה יעבור את מחסומי הקשב שלכם. כשיצאנו לדרך עם התקצירים הקוליים של Summurai עשינו שימוש במנועי Text to speech, והפידבק מהמאזינים היה שהם פשוט לא מצליחים להקשיב. קיבלנו החלטה דרמטית להחליף את המנועים הטכנולוגיים בבני אנוש, וביום הראשון שעלינו לאוויר עם תוכן בקריינות אנושית – אנשים שאלו – "זה Text to speech, נכון?". הכי מעליב שאפשר! הבנו שהתוכן שלנו עדין מרגיש כמו קריינות רובוטית כי הטקסט שלנו כתוב לקריאה ולא להגשה בקול. הכתיבה של כולנו נוטה להיות הרבה יותר מדי רשמית, כי ככה לימדו אותנו. אבל תוכן קולי חייב להיות רך הרבה יותר. אז עברנו לכתוב תוכן שדומה הרבה יותר לתסריט להגשה - במקום טקסטים כתובים בפורמט הקלאסי – ושם אפשר לראות את הקסם. כשתצאו לדרך עם יצירה של תוכן קולי, חשוב שתזכרו לא לבחון את הטקסטים בקריאה אלא להבין איך שוברים את הקרח ויוצרים שיחה בגובה העיניים. נסו לשאול את עצמכם עם מי תרצו שהלקוחות שלכם ידברו ואיזה סוג של נעליים הנציג שלכם צריך לנעול בזמן הקלטת הקול. זה יעזור לכם לזהות את הקול שהכי נכון לכם. אם הגעתם עד לכאן, פגשתם באופן אישי את מה ש- Summurai יודעת לעשות. עכשיו, שאתם יודעים מי אנחנו ומה אנחנו מציעים וחוויתם את זה בעצמכם, כל מה שנשאר זה לצאת לדרך ולהוסיף את ערוץ התקשורת הזה למערכת היחסים שבינכם לבין הלקוחות שלכם. נשמח ליצור תוכן כזה ולעזור לכם להנגיש אותו בכלים של Summurai. ![]() אנחנו רק צריכים את הטלפון שלך…
אחרי הזנת המספר, כפתור השליחה לנייד יהיה זמין עבורך בכל האייטמים. שלח לנייד שלי
אחרי הרשמה חד פעמית קצרה, ייפתחו בפניך כל המאמרים
ונוכל לשלוח לך את התכנים ישירות לנייד (SMS) בקליק.
![]() שלחנו לך!
האפשרות לבטל את השליחה למייל ולנייד תהיה זמינה במייל העדכונים שיישלח.
|
הכירו את מודל החזר ההשקעה של התוכן הדיגיטלי
בעידן של עומס מידע, כשכל כך הרבה תוכן מגיע אל הלקוחות שלכם מכל כך הרבה כיוונים, יש ערך מכריע לאיכות התוכן. לרוב הארגונים היום כבר ברור שרק תוכן איכותי באמת, שנוצר ממקום של כוונה לתת ערך, יעזור לבנות נאמנות למותג לאורך זמן.
אחת השאלות החשובות ביותר לדעתנו היא איך מודדים את האיכות של תוכן? איך נוכל לוודא שהתוכן שאנחנו מייצרים באמת יהיה בעל ערך ללקוחות שלנו? כיוון שאנחנו ב-Summruai מגיעים מעולמות חוויית המשתמש – כאן דווקא היה לנו קל להביא מודל מקובל שמהווה בסיס חשוב בתחום שלנו.
לפני כמה שנים יצר חוקר בשם B.J Fogg מאוניברסיטת סטנפורד, מודל שבוחן את היכולת שלנו להשפיע על ההתנהגות של משתמשים ולקוחות. ההנחה הבסיסית במודל היא שכשהמשתמש או הלקוח יתקל בתוכן שלכם ויצטרך להחליט אם לצרוך אותו או לא, ההחלטה שלו תהיה תלויה בשילוב בין שני פרמטרים – המוטיבציה והיכולת.
מדד המוטיבציה עוסק בשאלה הפשוטה האם התוכן שאתם מציעים בעל ערך ומועיל עבור הצרכן. הכותרת של התוכן שמרמזת מה יש בו, יחד עם התמונה המצורפת שמופיעה לידו – יהיו הבסיס להחלטה של המשתמש אם ללחוץ או לא. זו הסיבה שכותרות משכנעות שמבטיחות ערך עובדות כל כך טוב, גם כשהתוכן בפועל לא ממש עומד בציפייה.
המדד השני הוא מדד הקושי. כלומר – כמה קל או קשה יהיה לצרוך את התוכן.
כשמגיעים כבר לתוכן עצמו – אם מדובר בתוכן טקסטואלי - הלקוח שלכם יצטרך להחליט אם באמת להתחיל לקרוא.
לבני אדם יש קושי אמיתי ומוכח לקרוא טקסטים, ולכן הזמן הממוצע שמוקדש לקריאת בלוג פוסטים הוא 37 שניות, שזה – בינינו – ממש לא מספיק כדי לקרוא שום בלוג פוסט... הגדלת הטקסטים, ריווח גדול יותר, שילוב של כותרות משנה והוספת אלמנטים ויזואליים יעזרו לקוראים להרגיש בנוח יותר ולקרוא, אבל עדין – מדובר בהחלטה מורכבת.
כשמדובר בטקסט – הקושי לקרוא והזמן שזה יגזול יגרמו לכך שברוב המקרים – הקוראים יחליטו לשמור את התוכן לאחר כך או פשוט לוותר. כשמדובר על וידאו – הבעיה לא שונה. כולנו חווים קושי להתחייב לצפיה בוידאו שיש לו ערך מקצועי. כמה הרצאות טד והרצאות מכנסים מחכות אצלכם ברשימת הצפייה? במבחן הקושי – לוידאו וטקסט יש חסרון גדול – הם מחייבים את כל תשומת הלב של המשתמש, ובינינו - למי יש זמן להגיע אליהם? כשמדובר באודיו, ההחלטה פשוטה יותר, כי אפשר להאזין גם במקביל לפעולות אחרות.
אבל בואו נוסיף לרגע את ההקשר. את הוידאו והטקסט שתופסים אותנו במהלך העבודה – אנחנו נוטים להזיז הצידה, כדי שנוכל להתרכז בעבודה עצמה. ובשעות הערב – נרצה לרוב למלא את הזמן שלנו בתוכן חווייתי ולא בתוכן מקצועי. הזמנים שבהם יש לנו יכולת להקדיש זמן ומאמץ להעשרה ורכישת ידע נוסף הם דווקא זמני הביניים שבהם אנחנו עושים פעולה אחרת כמו ספורט, נהיגה, שוטפים כלים או מורידים את הכלב. ולנקודות הזמן האלו אפשר להגיע רק אם התוכן מגיע בפורמט קולי.
כשיצאנו לדרך עם Summurai יצרנו מדד לבחינת איכות התוכן בעולם. קראנו לו V.E.R - Value/Effort Rate – כלומר – היחס בין המאמץ שמושקע לבין הערך שאנחנו מקבלים מהתוכן. מצאנו שבעידן הנוכחי - רוב הטקסטים שאנחנו קוראים, בסוף משאירים אותנו עם התחושה שהטקסט לא היה שווה את המאמץ שהקדשנו לו. גם כשמדובר בפודקאסטים – בהרבה מקרים יש פער עצום בין האורך של הפודקאסט לבין הערך שקיבלנו מההאזנה לו.
ה-Summies – התקצירים הקוליים - מגישים את התוכן בעל יחס הערך לעומת מאמץ הגבוה ביותר שקיים בעולם הדיגיטלי. 3 דקות של תוכן מזוקק שנבחר ונערך בקפידה כדי להביא מקסימום ערך, ומוגש באודיו – כלומר – דורש מינימום מאמץ ומשתלב בזמנים שבהם אנחנו זמינים לדעת יותר. כדי לאפשר גמישות – הוספנו גם את הטקסט ל-Summy, כדי לאפשר למשתמשים לבחור.
אחרי הזנת המספר, כפתור השליחה לנייד יהיה זמין עבורך בכל האייטמים.
מהו Tone of voice, איך מגדירים אותו ולמה הוא קריטי להאזנה?
כבר אמרנו שלאודיו יש יתרון יחסי בעובדה שאפשר לצרוך אותו כפעילות משנית במקביל לפעילות עיקרית אחרת. אבל לא דיברנו על יתרון נוסף והרבה יותר מעניין של אודיו. תוכן קולי מאפשר לשבור את הקרח וליצור מפגש אנושי, רגשי וחם הרבה יותר עם הלקוחות שלכם. כשמתחילים ליצור תוכן קולי, מגיעים מהר מאד לשאלה איזה קול נרצה שייצג את המסר והמותג שלנו. כשיוצאים מהאיזור הקר של התוכן הכתוב, חייבים לבחור פרזנטורית או פרזנטור שמבטאים הכי טוב את המותג שלכם.
את מי תרצו שהלקוחות שלכם יפגשו ומהו ה-Tone of voice שתרצו שיהיה לה או לו?
הגשת התוכן בקול אנושי וידידותי היא לא גימיק. מסתבר שפשוט אי אפשר אחרת. כשאתם או הלקוחות שלכם צורכים תוכן קולי כפעילות משנית, בזמן נהיגה או כל פעילות אחרת, מרבית המשאבים הקוגניטיביים שלכם צריכים להמשיך להיות מרוכזים במשימה העיקרית שלכם ולא בפענוח הקול. וכשרובוט או קריין רשמי מדי מדבר אליכם, המערכת הקוגניטיבית בוחרת בדרך הקלה – לסנן. כדי לעבור את מחסום הקשב, התוכן שמוגש בקול צריך להיות בגובה העיניים – כמו בתוכניות הרדיו או בשיחה עם מישהו אחר שיושב לצדכם ברכב. רק תוכן כזה יעבור את מחסומי הקשב שלכם.
כשיצאנו לדרך עם התקצירים הקוליים של Summurai עשינו שימוש במנועי Text to speech, והפידבק מהמאזינים היה שהם פשוט לא מצליחים להקשיב. קיבלנו החלטה דרמטית להחליף את המנועים הטכנולוגיים בבני אנוש, וביום הראשון שעלינו לאוויר עם תוכן בקריינות אנושית – אנשים שאלו – "זה Text to speech, נכון?". הכי מעליב שאפשר! הבנו שהתוכן שלנו עדין מרגיש כמו קריינות רובוטית כי הטקסט שלנו כתוב לקריאה ולא להגשה בקול. הכתיבה של כולנו נוטה להיות הרבה יותר מדי רשמית, כי ככה לימדו אותנו. אבל תוכן קולי חייב להיות רך הרבה יותר. אז עברנו לכתוב תוכן שדומה הרבה יותר לתסריט להגשה - במקום טקסטים כתובים בפורמט הקלאסי – ושם אפשר לראות את הקסם.
כשתצאו לדרך עם יצירה של תוכן קולי, חשוב שתזכרו לא לבחון את הטקסטים בקריאה אלא להבין איך שוברים את הקרח ויוצרים שיחה בגובה העיניים. נסו לשאול את עצמכם עם מי תרצו שהלקוחות שלכם ידברו ואיזה סוג של נעליים הנציג שלכם צריך לנעול בזמן הקלטת הקול. זה יעזור לכם לזהות את הקול שהכי נכון לכם.
אם הגעתם עד לכאן, פגשתם באופן אישי את מה ש- Summurai יודעת לעשות. עכשיו, שאתם יודעים מי אנחנו ומה אנחנו מציעים וחוויתם את זה בעצמכם, כל מה שנשאר זה לצאת לדרך ולהוסיף את ערוץ התקשורת הזה למערכת היחסים שבינכם לבין הלקוחות שלכם. נשמח ליצור תוכן כזה ולעזור לכם להנגיש אותו בכלים של Summurai.
אחרי הזנת המספר, כפתור השליחה לנייד יהיה זמין עבורך בכל האייטמים.
הממשק הקולי לשמיעת המאמרים חדש גם לנו. נשמח לשמוע מה חשבת על זה.
שמחים ללמוד ולהשתפר בשבילכם.